Kardeşköy

Anadolunun birçok yeri gibi Kardeşköy'ün de tarih öncesinden beri yaşamaya uygun şartları vardır.Bu yüzden köy ve çevresinin eskiden beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı tahmin edilse de ilk yerleşimin tam olarak ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir.Köy ve çevresine Anadolu ve Antik Yunan medeniyetlerine ek olarak Doğu Roma,Anadolu Selçuklu Devleti,Aydınoğulları Beyliği,Osmanlı İmparatorluğu egemen olmuş.Cumhuriyet döneminde ise köy eski Ahürköy isminin yerine bugünkü adını almıştır.

Egeye özgü zeytinyağlı sebze yemekleri,keşkek ve yuvarlama önemli yemekleridir.

Düğünden önceki kurban bayramında erkek tarafı kız tarafına koç hediye eder.Koç boynuzlarına altın takarak süslenilir.Düğünler yemeklidir.Düğünlerde damada çeşitli zorluklar çıkartılır.(yumurta pişirtme,acı yedirme vb).Düğünlerde başta Aydın Zeybeği ve Harmandalı Zeybeği olmak üzere birçok zeybek oynanır.


Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bamya en önemli yetiştirilen sebzedir.

Aydın merkezine 6 km uzaklıktadır.Adnan Menderes Hava limanına 100 km uzaklıktadır.Acarlar Beldesi ve Kuyulu Köyü komşu köy ve kasabalarıdır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

1997 ….1788

2000….2078

2012….2254


Köyde ilköğretim okulu vardır.

Kardeşköy'e ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi vardır.

Aile hekimliği kliniği ve eczane bulunmaktadır.

Kardeşköy - Aydın arasında çalışan dolmuşları mevcuttur.Köyde her çarşamba pazar kurulmaktadır. Demirci,ekmek fırını, marangoz, doğrama atölyesi,pideci, iki adet kahvaltı restaurantı ve köpek bakım çiftliği birçok köyde bulunmayan oluşumlardır.


2013 yılında uluslar arası yarişmalara ev sahipliği yapabilecek özellikde Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü atletizm pisti hizmete girmiştir. Aydın'ın 2014 yılında Büyükşehir statüsüne geçmesinden sonra Kardeşköy merkez Efeler belediyesine bağlı mahalle olmuştur.